torek, 17. december 2013

Time to thing about it

Telo je reklo dovolj in sem zbolela. Ustavilo me je. V tem času sem imela priložnost razmisliti in se postaviti spet nazaj v svoje tirnice. Skoraj vedno se mi je zgodilo, da sem bila za božične praznike v postelji z vročino. Pred tem pa sem delala do konca svojih zmožnosti. Tokrat sem se odločila, da bo drugače. Vesela sem, da se mi je to zgodilo sedaj in ne čez en teden. Umirila sem se. V zadnjih letih zares uživam v svojem delu, kar pa ne pomeni, da ni stresno. Je pa večinoma osvobajajoče. Živim s tem kar delam štiriindvajset ur na dan, sedem dni na teden. Vse kar vidite, to sem jaz.

Kljub bolezni mi je uspelo narediti dve novi broški. enostavno nisem več zdržala. Poleg tega sem v glavi imela polno novih idej. Veliko sem mislila na svojo mami, ki je pred šestimi leti preminila. Pogrešam jo. Toliko tega je kar bi ji želela povedati, pokazati, še najraje pa objeti. Sovica z zvezdico je prav njej namenjena in vsem vam, ki ste zvezdice tukaj med nami in vsem tistim na nebu, ki nas opazujejo in varujejo.

*
The body has said enough and I'm sick. Stopped me . When I was lying I had the opportunity to consider and put myself back in the track. Almost always happened to me that I was for Christmas in bed with a fever. Before that, I worked until the end of my abilities . This time I decided to be different . I'm glad I did it happen now and not a week later . In recent years, I really enjoy my work , but that does not mean it is not stressful. But mostly liberating . I live with what I'm doing twenty-four hours a day, seven days a week . Everything you see , that's me.

Despite the illness , I managed to make two new brooches . I have to.. I wanted to do something. In my head I had a full of new ideas . I've thought about my mom, who died six years ago . I miss her . So many things I wish to tell her, to show , or even better, to hug her . Owl with a star is her and all of you who are stars here between us and for all those in the sky watching us and protect .






2 komentarja:

  1. Mateja,naj bo čas, ki ste ga preživele z mami darilo življenja!
    Sem vesela, da si bolje in da bodo prazniki bolj vaši!
    Sovici pa sta čarobni!
    Topel pozdravček!

    OdgovoriIzbriši