petek, 16. december 2011

AngelčekSem orto osveščena oseba glede varovanja okoja. Že vrsto let, ločujem odpadke, gledam na porabo vode, elektrike, razen pri ogrevanju sem šibka, priznam. Pač zeblo me ne bo in konec. Oziram se po ekološko pridelani hrani, po naravni kozmetiki s certifikatom. In to že precej let, še preden je zadeva postala IN. sicer o tem raje ne govorim, tokrat sem naredila izjemo, ampak domače pa maltretiram s temi stvarmi:)
In zato so mi tudi blizu ponovne uporabe različnega materiala. Sem pa zadnje dni razmišljala o besedi reciklaža. Postal je trend recikliranje. In vse kar je s tem povezano, je nekaj posebnega. Da ne bo pomote, tudi jaz to počnem, samo ko pa postane nekaj trend, imam pa distanco do tega. Vsak, ki je kdajkoli kot otrok izdeloval v vrtcu, v šoli, doma, je uporabljal različne odpadne embalaže (škatlice od zdravil, tetrapak, zamaške, vrečke, časopisi..). Nastali so tovornjaki, lutke, hiške, obešanke in podobno. Ampak takrat to ni bilo nič posebnega. Uporabili smo pač to kar smo imeli doma na voljo. In kaj sedaj počnemo. Popolnoma enako ! Samo, da smo te stvari ovili v pojem nekaj več, nekaj posebnega, hudo specialnega. In zato smo tudi mi hudo posebni in napredni.

Zdaj si pa verjetno mislite, kaj pa ta blebeta in kaj ima to veze z angelčkom v naslovu?!
V resnici sem se odločila, da naredim angelčka iz materialov, ki jih imam doma na voljo, jih ponovno uporabim za drug, nov namen. V mojem stilu. No, pa mi nekako ni šlo iz ust (prstov), da bi napisala, da sem reciklirala in naredila angelčka, ki lahko visi na smerkici, na vratih ali kje drugje.

OK saj ni važno zakaj, kaj in kako. Pomemben je samo namen. In dejstvo je, da ob vseh teh odpadkih, je ponovna uporaba vedno dobrodošla in hvalevredna (tako kot zaradi okolja, tako tudi zaradi domiselnosti, ki jo potrebuješ, da nekaj ustvariš, spremeniš, ji daš nov namen).

Moj mali prispevek je angelček in upam, da se mu pridruži še kakšen, ki mu bo delal družbo na smrekici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar